Zupa kapuściana na wszystkie dania

Ciekawą formą odchudzania jest dieta kapuściana. Jej podstawą jak wskazuje już sama nazwa jest kapusta. Jednak wbrew przekonaniu wielu osób nie może to być kapusta w dowolnej formie. Należy przyrządzić zupę według specjalnego przepisu, który jest dostępny w Internecie. Ważne jest to, że zupa ta nie jest zagęszczona ani mąką, ani zabielona śmietaną i nie gotuje się jej również na mięsnym wywarze, ani nie powinno się dodawać do niej nawet kostek rosołowych. Zupy pod żadnym pozorem nie można solić. Największą zaletą tej diety jest to, że można tę zupę jeść w nieograniczonych ilościach, a dodatkowo można spożywać też wskazane inne produkty. Dieta ta trwa dokładnie tydzień i na każdy z 7 dni wyznaczony jest inny jadłospis.  Dnia piątego i szóstego można zjeść mięso i to wołowe, a dnia ostatniego ryż, wcześniej możemy jeść albo owoce albo warzywa, poza dniem czwartym, gdy to możemy spożyć mleko. Jest to dieta dość trudna ze względu na to, że jest nieurozmaicona i zupa może nie każdemu smakować. Jednak można na niej jednorazowo schudnąć około sześciu kilogramów. Niestety diety tej nie można stosować często, gdyż jest ona bardzo uboga w składniki i mogłoby to doprowadzić do wyniszczenia organizmu. Warto uzupełnić niedobory, biorąc pigułki. Pamiętajmy jednak, że suplementy nie zastąpią naturalnych składników. Przed podjęciem diety kapuścianej warto udać się do lekarza lub dietetyka. Mogą na nią pozwolić sobie w zasadzie tylko zdrowe osoby.

Both comments and pings are currently closed.
.